Nadruk

Voor mij is daglicht en zicht op de omgeving heel belangrijk in de architectuur. Hoe ontwerp je in een bestaande woning of in een nieuwe woning zoveel mogelijk aangename plekken met natuurlijke lichtinval zodat het aanvoelt als een thuis waar je tot rust komt. Hierbij kijk ik zowel naar hoe je de ruimte beleeft vanuit je woning met de zichten naar de buitenruimte, maar ook hoe je de buitenruimte in je woning kan brengen door te spelen met licht en zichten.

Voor de renovatie van bestaande woningen kijk ik vanuit mijn restauratie-opleiding ook naar de originele en waardevolle elementen in de woning en probeer ik die zoveel mogelijk te bewaren en te integreren in het nieuwe ontwerp. Zo heb ik in mijn eigen woning alle houten vloeren behouden, de originele schouw en de paneeldeuren met lambriseringen. Dat alles geeft extra cachet aan de woning.

Ik hou zelf van heel lichte en open ruimtes, in mijn ontwerpen komt een wit interieur in combinatie met hout en enkele kleuraccenten dan ook naar voor.

Aanpak

Ieder project start met een eerste kennismakingsgesprek. Zo leer ik mijn klanten beter kennen en kan ik de stijl en interesses inschatten.

Architectuur en interieur zijn een totaalpakket, ik kan een ontwerp niet los zien van het interieur. In mijn opleiding heb ik ook meubelontwerp meegekregen. Het interieur wordt altijd mee ontworpen zodat je ook ziet wat het eindproduct zal worden. Materiaalkeuze en ontwerp worden gevisualiseerd in moodboards, schetsen, 3D-visualisaties en eventueel een maquette.

De wijze van aanpak voor het verloop van de opdracht wordt in detail overlopen, van het ontwerp tot en met de werfopvolging. Dit is een heel persoonlijke aanpak omdat ik bij elke stap van het proces nauw betrokken ben. Zo zie ik zelf hoe de woning gevormd wordt en kan ik voortdurend bijsturen waar nodig. Ik begeleid je ook in de keuze van de aannemer, zodat we met een gerust hart aan het bouwproces kunnen beginnen.

Indien de budgetten niet toelaten om de verbouwing in één keer te financieren wordt een totaalplan opgesteld dat in fases wordt onderverdeeld. Hierbij zijn er zelfs klanten die tijdens de verbouwing in hun woning blijven wonen.

Architectuur in zijn puurste vorm

Architectuur als onderdeel van de dagelijkse cultuur, in harmonie met de omgeving. In het concept wordt vooral aandacht besteed aan de wijze waarop de ruimte beleefd wordt en hoe het licht de ruimte vormgeeft. Architectuur en interieur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vullen mekaar aan tot één geheel.

Bij renovaties wordt het karakter van bestaande architectuur onderstreept en uitgezuiverd tot de essentie waarbij de uitgepuurde architectuur versterkt wordt met nieuwe elementen. Een persoonlijke aanpak waarbij het concept voortvloeit uit de specifieke randvoorwaarden gesteld door de bouwheer en de omgeving. Het gebouw en zijn omgeving lopen in elkaar over, en de architectuur levert ingekaderde zichten op de omgeving.

Architectuur die de principes van ‘cradle to cradle’ volgt, duurzaamheid en een beperkte ecologische voetafdruk respecteert..