Woning | WS | Antwerpen

De rijwoning voor dit jonge koppel had nood aan een volledige face-over. Zij had als diëtiste nood aan een prakrijkruimte met bijhorende keuken die ze kon gebruiken voor workshops. Hij als cameraman wou open en lichte ruimtes die hij mee kon gebruiken voor opnames. Beide hadden nood aan veel licht en een open woonruimte maar zonder in te boeten aan voldoende opbergruimte.

De volledige benedenverdieping werd van voor naar achter opengetrokken, centraal rond de traphal werd er een ingemaakte kast voorzien waarin bergruimte, toegang naar de kelder, apart toilet, keukenkasten en vestiaire ingewerkt werden. Centraal werd een groot kookeiland voorzien waarrond workshops en fotoshoots gegeven konden worden.

De kastenwand werd volledig in houtfineer bekleed, alle toegangsdeuren liggen in één vlak, waardoor het voor de bezoeker te ontdekken is, welke deur toegang geeft tot welke functie of achterliggende ruimte.

Op verdieping werd er aan de voorgevel een open bureauruimte voorzien, een slaapkamer en een badkamer. De slaapkamer en badkamer geven uit op een groendak met een grote koepel met doorzicht op de open benedenverdieping. De badkamer werd volledig opengewerkt naar het groendak met groene tegeltjes in de douchekamer.

In de voorgevel werd goudkleurig aluminium schrijnwerk voorzien met figuurglas. In de achtergevel geeft een grote pivotdeur toegang tot een groene binnenkoer, aansluitend werd onder het naastliggend raam een zitbankje voorzien dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. De gevels werden geïsoleerd en bepleisterd. Het terras aan de achtergevel werd afgewerkt met dezelfde tegels als in de eetkamer. In alle andere ruimtes werd een grenen plankenvloer voorzien. De installatie is een condenserende gaswandketel met radiatoren en ventilatiesysteem C+.