Aanpasbaar wonen


Woning | VDW | Brasschaat

Op vraag van de bouwheer werd de benedenverdieping van de woning verbouwd in functie van aanpasbaar wonen. Er werd in het ontwerp rekening gehouden met het omvormen van een gedeelte van de leefruimte tot slaapkamer; en er werd een badkamer voorzien met een ruime inloopdouche.

De nieuwe achterbouw omvat een open leefkeuken met een optimale connectie met de tuin, maar toch privacy naar het naastliggende pad langs de beek. De interne lichtkoker zorgt voor maximale lichtinval.

In de bestaande zijgevel werd er een met aluminium omkaderd raam voorzien met zicht op de tuin. De nieuwe achtergevel werd omrand met geprefabriceerde balken in zichtbeton met subtiele accenten in hout.

In de keuken en leefruimte werden alle kasten op maat ontworpen, ze onderstrepen de zichtlijnen naar de tuin, en geven mee ruimte aan het interieur. De keuken heeft een terrazzo werkblad met lichte fronten, en een kleuraccent voor de hoge opbergkast. De kast in de leefruimte werd geplaatst rond een nieuwe inbouw gashaard, waarbij er een hefsysteem werd geïntegreerd voor het verbergen van de TV.

Voor de buitengevels werd gekozen voor FSC-gelabeld hout, en op de platte daken werd een groendak voorzien. De installatie is een condenserende gaswandketel met radiatoren en ventilatiesysteem C+.