Verbouwing zolderruimte en terras eengezinswoning


Woning | DME | Hoboken

Deze vrijstaande woning met art-deco elementen werd volledig uitgezuiverd zodat de bestaande architectuur terug beleefd kon worden

Zolderruimte

De bovenste verdieping van deze woning heeft een prachtig zicht op de omgeving. Om dit optimaal te benutten werden er drie dakkapellen voorzien, twee aan de voorgevel en één grote dakkapel aan de achtergevel. De dakkapel aan de achtergevel heeft een weids zicht en trekt heel veel natuurlijk licht naar binnen zelfs tot in de bestaande traphal. Deze ruimte wordt ingericht als speel- en logeerruimte met opbergruimte onder het hellend gedeelte van het dak.

De dakkapellen aan de voorgevel versterken de bestaande architectuur en geven een weerspiegeling van de dubbele kinderkamer die hierachter schuil gaat.

De uitwerking van de dakkapel in zwarte aluminium die onder een hellingshoek van 45° werd geplaatst, zorgt ervoor dat deze een specifieke vormgeving verkrijgen die mee opgaat in de architectuur maar toch een statement maken voor de omgeving.

Terras

Voor het terras achteraan moest een niveauverschil overbrugd worden tussen keuken en tuin. Dit werd opgelost door een ingewerkte trap met rondom banken en opstaande wanden naar de buren, overdekt met een pergolaconstructie die tevens door de begroeiing zorgt voor een natuurlijke schaduw in de leefruimte. De keuze voor zwart gebeitst ‘thermowood’ sluit aan bij de nieuw uitgewerkte zwarte dakkapellen op de zolderverdieping.

Plan