Woning | DB | Edegem

Deze woning in Edegem werd volledig gestript en voorzien van een nieuwe achterbouw in houtskeletbouw. De benedenverdieping werd maximaal geopend naar de tuin, met een groot raam over de volledige breedte. Er werd een volume voorzien voor bergruimte, bijkeuken, technieken en toilet. De andere ruimtes werden volledig doorgetrokken zodat er een doorzonwoning ontstaat met optimale lichtinval. De achterbouw werd voorzien van gelamelleerde houten balken, zichtbaar, met een grote lichtkoepel over de volledige breedte van het perceel. Het plat dak werd ingericht als groendak.

Op de eerste verdieping werden twee slaapkamers voorzien met een douchekamer met accenten in groen. Op de zolderverdieping met een nieuwe houten trap bereikbaar; werd de ouderslaapkamer ingericht als een loungeruimte met eigen open badkamer en zelfs een ingewerkt toilet in de kastruimte. Het raam aan het bad werd voorzien van in – en uitspringende delen zodat de tuin vanuit alle zichten beleefd kan worden. Het origineel spant werd in de verf gezet en is een belangrijke sfeermaker in de ruimte.

In de voortuin werd een fietsenberging ontworpen die gedeeltelijk is ingegraven. Deze is volledig bekleed met hout en voorzien van een plat dak. Hierdoor loopt ze over de in de voortuin, en vormt ze geen storend beeld vanuit alle zichtzijden.

Voor de buitengevels werd gekozen voor aluminium gevelbekleding en ramen in combinatie met accenten in eternit-plaat, en op het plat dak werd een groendak voorzien. De installatie is een condenserende gaswandketel met radiatoren en ventilatiesysteem C+.