Bedrijfsruimte Mertens

Voor het concept van deze bedrijfsruimte werd de bestaande footprint van het gebouw vergroot naar de straat toe. De voorgevel geeft duidelijk een beeld van de firma die gespecialiseerd is in schrijnwerkerij: een houtskeletbouw bekleed met houten latten, en een houten hellend dak volledig bekleed met houten latten. Door de vormentaal van het hellend dak door te trekken in de gevel, geeft dit een atypisch gevelbeeld voor een bedrijfsruimte waardoor de aandacht van de voorbijganger getrokken wordt naar deze architectuur.

De horizontale belijning in zwarte aluminium beplating geeft de achterliggende niveau’s weer, de ramen werden verdiepingshoog ingepland. Het bovenliggend volume is een dakappartement over 2 verdiepingen met een fraai achterliggend dakterras. De kantoorruimtes vooraan sluiten aan op de achterliggende opslagruimte die in beton is opgetrokken bekleed met betonnen panelen.

Aan de achterzijde werd op het bestaand volume een kantoor voor de schrijnwerkerij ingericht, dit met één gevel volledig gericht op de achterliggende velden. Ook hier werd de typische belijning van de houten planken en de vorm van het hellend dak doorgetrokken in de architectuur. Het gebouw werd volledig energetisch ontworpen met zonnepanelen, warmtepomp en koeling.